Venta airwasher :

Bij het aanschaffen van een houten vloer is een luchtbevochtiger eigenlijk een must. Droge verwarmingslucht verhoogd de kans op scheuren in houten meubelen en de houten vloer. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer is 50-60%. ’s Winters zakt binnenshuis de waarde vaak onder 40 %. Dit is op te lossen door een luchtbevochtiger te plaatsen.

De Venta heeft nog een bijkomend voordeel. Doordat de bevochtiger met koudwaterverdamping werkt wordt de droge, met stofdeeltjes bevuilde, lucht door het waterfilter geleid. Er zijn dus geen filters nodig om de lucht te reinigen en te bevochtigen. Het water is het filter. Het vuil blijft onder in de bevochtiger achter en kan zo worden weggespoeld. Venta Site

Viltglijders:
Wat zeker niet mag ontbreken bij een nieuwe vloer zijn de viltglijders die onder de stoelen- en bankpoten worden bevestigd. De viltglijders die wij gebruiken zjn van een sterke persing vilt, die in de stoel geschroefd kunnen worden. Verschil met de viltglijders uit de bouwmarkt is de opbouw. Het vilt is op een iets gebolde ijzeren drager gelijmd. Mocht het zo zijn dat het vilt versleten is, beschadigd de bolle drager niet alsnog de vloer.