Waarschijnlijk kent u het wel. De trap is al eens geschilderd, tapijt heeft de trap al eens gesierd, maar dit alles heeft niet zo’n lange levensduur als de trap bekleden met een duurzame houtsoort. Nieuwbouwhuizen worden vaak opgeleverd met een vurenhouten trap vanwege kostenbesparing. Dan komt vaak de vraag hoe de zachte trap het beste te kunnen afwerken.

Voor het renoveren van Uw oude trap, of het bekleden van een nieuwe vurenhouten trap heben wij een overzet systeem. Het plaatsen van overzettreden die geplaatst worden op de oude traptrede is een precies maar vruchtbaar klusje. De tredes kunnen in diverse houtsoorten worden geleverd. De tredes zijn van hout gemaakt. Meestal wordt gekozen om de treden af te werken met een olie, zodat de trap later bij eventuelen beschadiging of slijtage moeiteloos kan worden bijgewerkt of hersteld.

Ook kunnen de stootborden van de trap worden bekleed met diverse materialen, echter wordt vaak gekozen alleen de tredes te bekleden. De tredes lijken dan te “zweven” in een licht geschilderde trap. Ook bestaat ook de mogelijkheid om een open trap dicht te maken.

Tredes van laminaat en PVC verwerken wij niet. De reden is dat een eventuele beschadiging tijdens het gebruik van de trap nooit meer te herstellen is. Bij een beschadiging van een laminaattrede dient de trede dan te worden vervangen.